Práce jako cesta ke štěstí a dlouhověkosti. Warren Buffett by mohl vyprávět

Dnes článek na trochu kontroverzní aktuální téma. Předpokládám, že pocity z něj budou vysoce korelovat s datem narození :-) V Hospodářských novinách článek ode mě a níže též článek na stejné téma od AI. Jsem zvědav, který vyvolá jaké reakce a který považujete za lepší, můžete se vyjádřit na LNKD . Moje žena vidí jako lepší článek od AI - co jiného taky čekat :-)

Práce jako cesta ke štěstí a dlouhověkosti. Warren Buffett by mohl vyprávět | Hospodářské noviny (HN.cz)

Microsoft Copilot AI:

"Práce jako volnočasová aktivita? Proč ne!

V dnešní době se zdá, že mladší generace, jako jsou mileniálové a generace Z, mají k práci poněkud vlažný vztah. Raději si užívají volného času, než aby se honili za kariérními úspěchy. Starší generace, jako jsou baby boomers a generace X, na to často hledí s nepochopením a obavami. Ale co kdybychom se na to podívali z jiného úhlu?

Mladší generace se možná ochuzují o něco důležitého. Vždyť v práci trávíme polovinu svého života! Pokud si ji neužíváme, přicházíme o spoustu radosti a smyslu. Co kdybychom změnili přístup k práci a začali ji vnímat jako volnočasovou aktivitu? Představte si, že byste se do práce těšili stejně jako na svůj oblíbený sport nebo koníček. Snažili byste se být co nejlepší, uspět a vyhrát. A co víc, mohli byste si práci opravdu užívat!

Vedlejším produktem by bylo, že byste svou práci dělali lépe. To by mělo pozitivní dopad na mnoho věcí: větší produktivitu, rychlejší růst ekonomiky, nižší státní dluhy, kvalitnější zboží a služby a nižší inflaci. Zní to jako utopie? Možná, ale proč to nezkusit?

Je na starších generacích, aby těm mladším předaly hodnoty, že práce není něco zbytečného, čemu je nejlepší se vyhnout. Naopak, jak ukazuje mnoho studií, práce, ve které člověk vidí smysl, může významně přispět k dlouhověkosti. A kdo by nechtěl žít dlouho a kvalitně?

Takže, milí mileniálové a generace Z, zkuste se na práci podívat jinak. Možná zjistíte, že je to vlastně docela zábava! A pokud ne, vždycky můžete říct, že jste to alespoň zkusili."

Grafika jako vždy s využitím AI (Midjourney)

No items found.
Zpět na seznam článků

Domluvte si setkání

Zkontaktujte nás a nezávazně Vám na osobní schůzce nebo přes video konferenci zodpovíme Vaše dotazy a sdělíme další podrobnosti o fondu, jeho investiční strategii a způsobu investování.
Konzultace zdarma
© Copyright Bohemian Empire, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. Všechna práva vyhrazena.